94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

1994Blaz

94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

by 1994Blaz » Tue, 02 Sep 2003 04:32:34

94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

My 94 Chevy Blazer, 5.7 (V8), 205K miles. Starts fine all the time,
before it warms up, it misses and hesitates on acceleration, after it
warms up, it seems to improve some, but does not have the power it
should.

Things I have done: Replaced plugs (one plug looked real corroded),
replaced air filter, used can of injector cleaner, no help.

Took truck to dealer, computer showed no error codes, left it over
night so they could see it, when it was completely cold.

They replaced the Dist Cap/rotor, fuel filter, oxygen sensor. Seemed
to be ok on the way home, next morning same symptoms.

I am trying to get a little smarter before going back to the dealer.

Thanks for your help....JFK
.

FuzionMa

94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

by FuzionMa » Wed, 03 Sep 2003 01:35:06

It's possible you have a grounding coolant sensor and it's telling the
computer not to give it as much gas..this happened to me.  The symptoms you
describe are familiar.

--
----------------------------------------------
Jason Roner


RAhre

94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

by RAhre » Sat, 06 Sep 2003 23:14:44

Have you checked fuel pressure and see if it holds after pump stops. I have had
both the fuel regulator and feed lines to injector leak. Slow leak causes miss
and hesitation when starting, but seems fine after running at speed for a
while. Which plug was fouled? A driver side fouled plug would be from leaking
feed lines. Passenger side would be regulator. Both problems in this engine.
Wayne Bodki

94 Chevy Blazer - Missing and Hesitates on acceleration

by Wayne Bodki » Mon, 08 Sep 2003 05:55:40

Have the same problem on my 89 jimmy, checked eveything i can think of ,
can't seem to find the problem.


engine.